Wa Make komt naar 30CC Minnepoort in Leuven 2020

« Terug naar het overzicht
Erhan Demirci

Wa Make komt naar 30CC Minnepoort in Leuven 2020

Wa make? Ooit al eens verdwaald in één van de cités van Limburg. Dan is dit waarschijnlijk het eerste wat je hoorde. De meest gestelde vraag onder vrienden en buren. Bij vrienden betekent het eender: Hoe gaat het? Wat ben je aan het doen; of gewoon, Heb je eigenlijk al werk?

Maar zelfs Georgette en Meryem vragen het tegenwoordig aan elkaar. Wat heb je gekookt vandaag; Zit je prothese goed; of Hoe is het met de kleinkinderen? Wa make? Het antwoord is meestal Goeie, en met jou? Maar zijn we allemaal wel goeie? Zeggen we allemaal wel altijd hoe het echt met ons gaat? Na Komt goed! over de aanslagen in Brussel, zoekt Erhan nu uit hoe we met elkaar omgaan. Is dit in Vlaams-Brabant anders dan in Limburg? Gedragen wij ons op café anders dan op het werk? Welke rol spelen we dagelijks? Of wil hij gewoon zeggen: 'Wa make? Ga zitten en luister, we gaan gewoon wa lachen?

Erhan Demirci was twee jaar lang het vaste voorprogramma van Han Solo en vaste gast in tv- en radioprogramma's. Zijn eerste avondvullende comedy-show Komt goed! was meteen een schot in de roos. Nu keert hij terug naar de roots: de Limburgse cité, waar hij opgroeide als mijnwerkerszoon. En wij hij bijzonder trots op is.

Tickets zullen beschikbaar zijn vanaf juni 2020 via volgende link.