WereldDiabetesDag 2022

« Terug naar het overzicht
WDD22

WereldDiabetesDag 2022

Hippo & Friends fotokalender 

fotokalenderElk jaar ontwikkelt Hippo & Friends een fotokalender waarbij we kinderen met type 1 diabetes laten schitteren. Niet minder dan 15 kinderen schitteren op de fotokalender van 2023 in 13 concepten, bedacht en gefotografeerd door Studio Diewke.

ROB tv maakte een mooie reportage over de fotokalender en sprak met Linde, één van de modellen.

Het Belang van Limburg ging op bezoek bij Mila. Ze deelde met veel enthousiasme haar verhaal.

#koprolvoordiabetes

koprol

Hoe bereiken we veel mensen en brengen we alle vormen van diabetes meer onder de aandacht. Zo'n denkoefening is niet simpel. We kwamen op de laagdrempelige en ludieke actie 'doe een koprol voor diabetes'.

We zijn enorm trots op deze actie. Verschillende bekende Vlamingen, politiekers, scholen, kinderen en volwassenen deelden hun koprol tijdens de maand november.

Collega Dieter mocht op WereldDiabetesDag bij Radio 2 van VRT meer vertellen over de koprol voor diabetes.

HLN regio deelde ook onze actie met veel plezier en Rani Deconinck en Raf Van Brussel deden een koprol in de studio van Joe FM

Compilatievideo #koprolvoordiabetes

Launch event van de slimme diabetesassistent

De slimme diabetesassistent is een app die personen met type 1 diabetes advies geeft voor, tijdens en na het sporten. Daar zijn onderzoekers van o.a. UCLL, Karel de Grote Hogeschool, en UZ/KU Leuven mee bezig. vzw Hippo and Friends is een trotse partner van dit project. De app kan op basis van gegevens uit bv. een sporthorloge en een voedingsdagboek tips aan sporters met type 1 diabetes geven. Een prototype van de app werd op werelddiabetesdag voorgesteld in het Health House in Leuven.

Reportage ROB tv

HLN

Leuven Actueel

Type 1 diabetes kwam ook in de pers aan de hand van enkele getuigenissen

Bo (26) uit Gent maakt filmpjes op Instagram en TikTok over haar ziekte: “Waarom zou ik me moeten schamen omdat ik diabetes heb?”

Elien, mama van de 7-jarige Violette met diabetes, getuigt: “In het begin was het puur overleven”

24/11/2022