Crowdfunding - Steun Amber haar missie om type 1 diabetes te genezen

« Terug naar het overzicht
crowdfunding

Crowdfunding - Steun Amber haar missie om type 1 diabetes te genezen

Amber Wouters  heeft type 1 diabetes zoals ongeveer 50 000 Belgen. Toen ze 14 jaar was, werd ze op vakantie met spoed opgenomen in het ziekenhuis waar ze de diagnose van type 1 diabetes kreeg. Dit was niet alleen een shock voor haarzelf, maar ook voor haar ouders en omgeving.

Hoewel ze al een voorliefde had voor wetenschap, heeft de nieuwsgierigheid naar haar ziekte dat extra duwtje gegeven om biomedische wetenschappen aan KU Leuven te studeren. En zo is Amber uiteindelijk in mijn labo terecht gekomen waar we zowel basis- als klinisch onderzoek naar type 1 diabetes voeren.  

Er is al veel geweten over type 1 diabetes. Toch kan de ziekte nog niet voorkomen of genezen worden.

Haar onderzoeksproject gaat over de ontwikkeling van betrouwbare immuuntherapieën ter voorkoming en genezing van type 1 diabetes. Doordat het ziekteverloop bij alle getroffenen anders is, is ook de reactie op de immuuntherapieën verschillend.

Het uiteindelijke doel van haar doctoraat? Een gepersonaliseerde behandeling met minder bijwerkingen en betere uitkomsten voor de persoon met type 1 diabetes, met minder kosten voor de maatschappij!

“Op basis van individuele kenmerken hoop ik de behandeling
te kunnen kiezen die het best past bij bepaalde patiënten.
Er is niet zoiets als ‘one size fits all’.”

Amber Wouters

Wetenschap evolueert razendsnel, ook bij het onderzoek naar type 1 diabetes worden steeds frequenter nieuwe technieken/handelingen gebruikt. Om Ambers doctoraat naar een hoger niveau te tillen moet ze dringend een aantal opleidingen kunnen volgen. Hiervoor zetten we een crowdfunding  op zodat zij op korte termijn nieuwe onderzoekstechnieken zal kunnen aanleren.

Steunt u Amber haar onderzoek op de weg naar de uiteindelijke genezing van type 1 diabetes?

“Alone we can do so little, together we can do so much! "

Steun Amber haar missie