BESTSELLER gaf Hippo & Friends een monsterbedrag van 217.169 euro

« Terug naar het overzicht
BESTSELLER gaf het Hippo & Friends een monsterbedrag van meer dan € 217.169.

BESTSELLER gaf Hippo & Friends een monsterbedrag van 217.169 euro

Wie kent ze niet, de merken ONLY, NAME IT, Jack & Jones en VERO MODA. Het is slechts een kleine greep uit de modemerken die het Deense familiebedrijf BESTSELLER bezit. Op 10 april 2015, GIVE-A-DAY, heeft het bedrijf zijn volledige omzet wereldwijd aan goede doelen geschonken. Het Hippo & Friends type 1 diabetesfonds van de KULeuven kreeg hiervan 217.169 euro.

Barbara Flamand: “Ik ben als mama van een dochter met type 1 diabetes en als één van de oprichtsters van de vzw Hippo & Friends overweldigd door de interesse en het monsterbedrag dat deze actie heeft opgeleverd. Ik hoop dat deze inbreng ons een stapje dichter brengt bij genezing. Voor heel wat ouders zal deze steun een enorme boost betekenen”.

Het onderzoek naar type 1 diabetes wordt gevoerd door prof. dr. Chantal Mathieu en zij reageert ook dankbaar en enthousiast. De opbrengst van dit initiatief is ongelooflijk. Het brengt belangrijke zuurstof voor onderzoek naar een ziekte, die jonge mensen treft en een belangrijke impact heeft op hun kwaliteit van hun leven. Dit is weer een bouwsteen op de weg naar het vinden van een genezing voor type 1 diabetes, één van de belangrijke doelstellingen van het Hippo & Friends type 1 diabetesfonds.

Give-a-day

Bestseller