Steun ons

Steun ons

Steun het Hippo & Friends type 1 diabetesfonds

Help ons type 1 diabetes te genezen. Steun ons zodat onderzoekers de kans krijgen doorgedreven onderzoek uit te voeren, in hoge academische vrijheid. We verkopen via de vzw Hippo and Friends leuke gadgets maar u kan ook een evenement of actie organiseren om het wetenschappelijk onderzoek te ondersteunen. Daarnaast kan u een gift of schenking doen t.v.v. het Hippo & Friends type 1 diabetesfonds. Voor al deze acties zijn we altijd op zoek naar vrijwilligers. Wij staan u graag bij tijdens de organisatie. Wij willen specifiek type 1 diabetes in de kijker zetten op tal van evenementen (o.a. benefietconcerten, Leuvense Kerstmarkt, jaarlijkse wetenschapsdag voor mensen met type 1 diabetes, school- en bedrijfsbezoeken...) en de opbrengst van deze acties gaat naar wetenschappelijk onderzoek.

Doe een gift of schenking

Een gift is de eenvoudigste manier om het fonds te steunen. U kan steeds een vrije bijdrage doneren. Financiële steun voor het Hippo & Friends type 1 diabetesfonds is zeer welkom op de KU Leuven rekening BE45 7340 1941 7789, BIC-code: KREDBEBB met vermelding van de gestructureerde mededeling  +++400/0016/44389+++. Uw steun gaat volledig naar het fonds. KU Leuven reikt een fiscaal attest uit voor giften vanaf €40. Hippo dankt u van harte voor uw steun!

U kunt ook online schenken:

U kan ook een notariële schenking doen. Dit is een meer formele vorm van geven en kan ook slaan op onroerend goed. Het grote verschil met een bankgift of handgift schuilt in het feit dat de schenking in een notariële akte wordt vastgelegd. Voor meer informatie kunt u terecht bij KU Leuven - Fondsenwerving & Alumnirelaties: tel. 016 32 41 44, e-mail fondsenwerving@kuleuven.be.

Word vrijwilliger

Bij het verspreiden van folders, flyers, affiches… is uw hulp meer dan welkom. U kan ons bijstaan tijdens evenementen. Contacteer het fonds met uw concreet hulpaanbod of vraag ons waar de nood groot is.

Voor bedrijven

Bouw aan de filantropische doelstellingen van uw bedrijf door deel te nemen aan de strijd tegen type 1 diabetes.

Tal van formules zijn mogelijk. In ruil voor uw sponsoring wordt een tegemoetkoming aangeboden, gaande van de vermelding van het logo van uw bedrijf/organisatie op de website van het Hippo & Friends type 1 diabetesfonds, tot de mogelijkheid om uw eigen promotiemateriaal te tonen tijdens een actie.

U helpt niet alleen het wetenschappelijk onderzoek naar levensreddende therapieën voor mensen met type 1 diabetes te bevorderen maar 

  • bouwt ook aan het imago van uw bedrijf en producten;
  • vergroot de naambekendheid van uw bedrijf en producten; 
  • stimuleert uw klantloyaliteit; 
  • onderscheidt uzelf van uw concurrenten.

Er wordt een sponsoring-overeenkomst opgemaakt tussen uw bedrijf/organisatie en KU Leuven. Het bedrag wordt betaald na ontvangst van de factuur, opgemaakt door KULeuven. Contacteer ons of KU Leuven - Fondsenwerving & Alumnirelaties: tel. 016 32 41 44, e-mail fondsenwerving@kuleuven.be.

Kent u Trooper al ?

Denkt u bij een volgende online-aankoop aan de vzw Hippo and Friends. Indien u via deze link naar de webshop gaat waar u uw aankopen wilt doen, dan gaat er een commissie op de betaling (gemiddeld 3-5%) naar de vzw. U betaalt geen euro meer, het is de webshop die deze commissie betaalt.

Koop een gadget

We verkopen enkele leuke hebbedingen om de vzw Hippo and Friends te steunen via onze webshop. U kan de miniatuurversie van het Hippo knuffelnijlpaard als sleutelhanger aanschaffen of het (voor)leesboekje ‘Macy en Hippo’ geschreven door Marc de Bel en prachtig geïllustreerd door Marieke van Ditshuizen kopen. We hebben ook prentkaarten en sensorstickers gebaseerd op ‘Macy en Hippo’. Het zijn echte kunstwerkjes! Contacteer ons.

Kom in actie

U kan ons ook steunen bij een (familie)feest of bedrijfsevenement. U krijgt dan een unieke stortingsreferentie, zodat u nadien kan weten hoeveel uw initiatief of oproep heeft opgebracht. Wij verwijzen u ook graag door naar ons fondsenwervingsplatform waar u ZELF een actie kan starten, een actie ondersteunen of direct doneren.

Wat kan u doen? Doe mee aan Antwerp 10 miles & marathon en laat je sponsoren of fiets voor het goede doel; verzamel lege cartridges, verkoop taarten, wafels of limonade; organiseer een garage sale ...Eigen acties op touw zetten om geld op te halen of het fonds of de vzw aan een evenement koppelen? Wij helpen u graag mee. Aarzel niet om ons te contacteren.

Het Hippo & Friends type 1 diabetesfonds opnemen in je testament

Uw bijdrage heeft een enorme impact! Het is mogelijk om een deel van uw nalatenschap bij testament over te maken aan het Hippo & Friends type 1 diabetesfonds, onder de vorm van een legaat.

U wenst uw volledige nalatenschap aan het Hippo & Friends type 1 diabetesfonds te legateren? Dan maakt u een testament met een algemeen legaat.

U wenst niet uw hele nalatenschap, maar een belangrijk gedeelte te legateren? U gebruikt het legaat onder algemene titel indien u aan het Hippo & Friends type 1 diabetesfonds

  • een breukdeel of percentage van uw ganse nalatenschap;
  • al uw onroerende goederen;
  • al uw roerende goederen;
  • een breukdeel of een percentage van uw onroerende of uw roerende goederen;

legateert.

Indien u niet uw hele nalatenschap of een fractie ervan aan het Hippo & Friends type 1 diabetesfonds wil nalaten, maar een collectie, een som geld, een onroerend goed, dan maakt u een testament met een bijzonder legaat.

Voor meer informatie kunt u terecht bij KU Leuven - Fondsenwerving & Alumnirelaties: tel. 016 32 41 44, e-mail fondsenwerving@kuleuven.be. Een juridisch adviseur geeft u graag de nodige ondersteuning bij de opmaak van een legaat t.v.v. het Hippo & Friends type 1 diabetesfonds. 

Bestel GRATIS de gids Goed geregeld Goed gegeven met alle informatie over legateren via info@hippoandfriends.be

Geef via Goodgift.be

Wenst u geen kadootjes voor je verjaardag of ander feest, heb je al een ganse uitzet en wens je geen nutteloze geschenken dan kan u via Goodgift.be een kadobon schenken die kan aangewend worden om de vzw Hippo and Friends te steunen. Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon maar u kan ook kiezen voor een Goodgift doosje. Een leuk en sociaal presentje voor iemand met gouden hart!