Steun ons

Steun ons

Steun het Hippo & Friends type 1 diabetesfonds

Help ons type 1 diabetes te genezen. Steun ons zodat onderzoekers de kans krijgendoorgedreven onderzoek uit te voeren, in hoge academische vrijheid. We verkopen leuke gadgets om het wetenschappelijk onderzoek te ondersteunen maar je kan ook een gift of schenking doen of zelf een evenement verzorgen t.v.v. het fonds. Voor al deze acties zijn we altijd op zoek naar vrijwilligers. Wij staan je graag bij tijdens de organisatie. Het Hippo & Friends type 1 diabetesfonds wil specifiek type 1 diabetes in de kijker zetten op tal van evenementen (o.a. benefietconcerten, Leuvense kerstmarkt, wetenschapsdag voor type 1 diabetespatiënten, school- en bedrijfsbezoeken...) en de opbrengst van deze acties gaat integraal naar wetenschappelijk onderzoek.

Doe een gift of schenking

Een gift is de eenvoudigste manier om het fonds te steunen. U kan steeds een vrije bijdrage doneren. Financiële steun voor het Hippo & Friends type 1 diabetesfonds is zeer welkom op de KU Leuven rekening BE45 7340 1941 7789, BIC-code: KREDBEBB met vermelding “EVK-FOHPPO-O2010”. Uw steun gaat volledig naar het fonds. De KULeuven reikt een fiscaal attest uit voor giften vanaf €40. Hippo dankt u van harte voor uw steun!

U kunt ook online schenken:

U kan ook een notariële schenking doen. Dit is een meer formele vorm van geven en kan ook slaan op onroerend goed. Het grote verschil met een bankgift of handgift schuilt in het feit dat de schenking in een notariële akte wordt vastgelegd. Voor meer informatie kunt u terecht bij het KULeuven Universiteitsfonds: tel. 016 32 41 44, e-mail isabel.penne@kuleuven.be.

Wordt vrijwilliger

Bij het verspreiden van folders, flyers, affiches, … is hulp meer dan welkom. U kan het Hippo & Friends type 1 diabetesfonds bijstaan tijdens evenementen. Contacteer het fonds met uw concreet hulpaanbod of vraag ons waar de nood groot is.

Voor bedrijven

Tal van formules zijn mogelijk. In ruil voor uw sponsoring wordt een tegemoetkoming aangeboden, gaande van vermelding van het logo van uw bedrijf/organisatie op de website van het Hippo & Friends type 1 diabetesfonds, tot de mogelijkheid om uw eigen promotiemateriaal te tonen tijdens een actie. Er wordt een sponsoring-overeenkomst opgemaakt tussen uw bedrijf/organisatie en het KULeuven Universiteitsfonds. Het bedrag wordt betaald na ontvangst van de factuur, opgemaakt door de KU Leuven. Contacteer ons of het KULeuven Universiteitsfonds: tel. 016 32 41 44, e-mail isabel.penne@kuleuven.be.

Koop een gadget

We verkopen enkele leuke hebbedingen om het Hippo & Friends type 1 diabetesfonds te steunen. Je kan de miniatuur versie van het Hippo knuffelnijlpaard als sleutelhanger aanschaffen of het (voor)leesboekje ‘Macy en Hippo’ geschreven door Marc de Bel en prachtig geïllustreerd door Marieke van Ditshuizen kopen. We hebben ook prent/postkaarten gebaseerd op ‘Macy en Hippo’. Het zijn echte kunstwerkjes! Contacteer ons

  • Macy en Hippo voorleesboek €15;
  • Hippo sleutelhanger €10;
  • Macy en Hippo prent/postkaarten €7

Organiseer een actie

U kunt het Hippo & Friends type 1 diabetesfonds ook steunen bij een (familie)feest of bedrijfsevenement. U krijgt dan een unieke stortingsreferentie, zodat u nadien kan weten hoeveel uw initiatief of oproep heeft opgebracht.

Eigen acties op touw zetten om geld op te halen of het Hippo & Friends type 1 diabetesfonds aan een evenement koppelen? Wij helpen je graag mee. Aarzel niet om ons te contacteren.

Het Hippo & Friends type 1 diabetesfonds opnemen in je testament

Het is mogelijk om een deel van uw nalatenschap bij testament over te maken aan Het Hippo & Friends type 1 diabetesfonds, onder de vorm van een legaat of duo-legaat. Het duo-legaat kan fiscaal aantrekkelijk zijn voor uw erfgenamen. Voor meer informatie kunt u terecht bij het KULeuven Universiteitsfonds: tel. 016 32 41 44, e-mail isabel.penne@kuleuven.be. Een juridisch adviseur geeft u graag de nodige ondersteuning bij de opmaak van een legaat of duo-legaat t.v.v. het Hippo & Friends type 1 diabetesfonds.