Getuigenissen

Getuigenissen

Nick van der Hallen

"Positiviteit is zeer belangrijk, zeker dat je dit uitstraalt naar je kind met diabetes. Een kind neemt snel de emoties van zijn ouders over, dus wij doen hier alles aan om hem te helpen en het hem allemaal zo aangenaam mogelijk te maken."

Lisbeth Vantwembeke

"Het blijft heel wat voorbereiding voor de mama en papa maar dit hoort er nu eenmaal bij. We kunnen ze hier alleen maar in helpen en aanmoedigen. Voor ons is Enora, onze superheld."

Vera Celis

"Vanuit eigen ervaring probeer ik een hart onder de riem te steken van ouders met een kind met type 1 diabetes, geen eenvoudige opgave omdat er nog geen preventie en genezing mogelijk is. Ik leef mee met zoveel kinderen en volwassenen die 'het' ook hebben. Informatie delen of gewoon eens luisteren naar ieders verhaal doet soms al wonderen."

Charlotte Pots

"Stemmingswisselingen, vermoeidheid, nervositeit…Naarmate ik ouder werd, zat ik steeds minder goed in mijn vel. Het kostte me – de lekkerbek die ik ben – heel wat moeite om de ‘juiste’ voeding te eten. Mijn bloedsuikerspiegel schoot alle kanten op, mijn gemoed en humeur volgde."

Veronique Theugels

"Mijn kleine meid heeft type 1 diabetes. Ze heeft een slecht lot getrokken. Elke dag is een strijd en we doen ons uiterste best om het haar zo gemakkelijk mogelijk te maken. En dat zal ik voor altijd blijven doen."

Gunther Scheirlinckx

We spraken met Gunther Scheirlinckx, de papa van Charlotte Scheirlinckx (14 jaar), die sedert februari dit jaar type 1 diabetes heeft en recent een coronavirusinfectie doormaakte. 

Peter Van Rompaey

"Diabetes doesn’t stop us!” Probeer je sportieve of andere uitdaging te vinden…stap voor stap… probeer, ervaar, leer en doe verder…iedereen zal op zijn manier zijn doel bereiken!! Yes we can 👊!"

Olivier Kronal

"Eigenlijk heeft mijn ziekte geleid tot mijn huidige passie, ultralopen. Door deze passie merk ik dat ik mijn ziekte veel beter onder controle heb. Ik kan diabeten maar eigenlijk iedereen aanbevelen om dagelijks voldoende te bewegen."