Getuigenissen

Getuigenissen

VERA CELIS

"Vanuit eigen ervaring probeer ik een hart onder de riem te steken van ouders met een kind met type 1 diabetes, geen eenvoudige opgave omdat er nog geen preventie en genezing mogelijk is. Ik leef mee met zoveel kinderen en volwassenen die 'het' ook hebben. Informatie delen of gewoon eens luisteren naar ieders verhaal doet soms al wonderen".

Charlotte Pots

“Stemmingswisselingen, vermoeidheid, nervositeit…Naarmate ik ouder werd, zat ik steeds minder goed in mijn vel. Het kostte me – de lekkerbek die ik ben – heel wat moeite om de ‘juiste’ voeding te eten. Mijn bloedsuikerspiegel schoot alle kanten op, mijn gemoed en humeur volgde.”

Veronique Theugels

“Mijn kleine meid heeft type 1 diabetes. Ze heeft een slecht lot getrokken. Elke dag is een strijd en we doen ons uiterste best om het haar zo gemakkelijk mogelijk te maken. En dat zal ik voor altijd blijven doen.”

Gunther Scheirlinckx

We spraken met Gunther Scheirlinckx, de papa van Charlotte Scheirlinckx (14 jaar), die sedert februari dit jaar type 1 diabetes heeft en recent een coronavirusinfectie doormaakte. 

Peter Van Rompaey

“Diabetes doesn’t stop us!” Probeer je sportieve of andere uitdaging te vinden…stap voor stap… probeer, ervaar, leer en doe verder…iedereen zal op zijn manier zijn doel bereiken!! Yes we can 👊”

Olivier Kronal

“Eigenlijk heeft mijn ziekte geleid tot mijn huidige passie, ultralopen. Door deze passie merk ik dat ik mijn ziekte veel beter onder controle heb. Ik kan diabeten maar eigenlijk iedereen aanbevelen om dagelijks voldoende te bewegen.”

Barbara Flamand

“Diabetes een dag op vakantie sturen, kan helaas nooit. Ondertussen blijft al mijn hoop gevestigd op de wetenschap. Ik volg alle ontwikkelingen op de voet. Het allermooist zou natuurlijk genezing zijn maar als we tot dan mijn kind zo gezond en zorgeloos mogelijk kunnen houden met ben ik al heel blij, superblij!”

An-Katrien Casselman

“Ik ben ervan overtuigd dat leven met type 1 diabetes je ook een bepaalde drijfkracht en discipline geeft, waardoor je net heel sterk in je schoenen staat.”

Brenda Huybs-Aernouts

“Vecht niet tegen diabetes, want dat gevecht kan je niet winnen. Wees niet bang om hulp te vragen. Lach, geniet en laat af en toe een traan.”

Yasmine Marchal

“Diabetes is een ellendig monster dat je niet in toom kunt houden. Het is elke dag opnieuw leren loslaten. Na enige tijd geraak je in een routine en vraagt het afwegen van het eten en suikerspiegel controleren wat minder energie. Maar je bent steeds op je hoede want het tij kan snel keren.”