Dexcom ONE gelanceerd in België

« Terug naar het overzicht
Dexcom ONE

Dexcom ONE gelanceerd in België

Continue Glucose Monitoring bereikbaar voor iedereen, zonder vingerprik

Heb je diabetes type 1 of 2? Gebruik je meerdere insuline-injecties per dag? Dan is er nu een nieuwe oplossing beschikbaar voor jou: Dexcom ONE, een nieuw en slim systeem voor continue glucosemonitoring (CGM). Eén klein apparaat, één eenvoudige app*. De Dexcom ONE is de opvolger van de G5 en biedt een set unieke voordelen: geen vingerprikken,  kalibratie of scannen, maar wel accurate real time waarden en waarschuwingen op maat. Kortom, echte controle over je diabetes en complete gemoedsrust.

De opvolger van de Dexcom G5 in België wordt dus niet de Dexcom G6 of Dexcom G7, maar de revolutionaire Dexcom ONE. Een gloednieuw diabetes management systeem voor mensen met diabetes van twee jaar en ouder. De grote vooruitgang zit vooral in de features die je veel betere inzichten in jouw diabetes geven en daarmee natuurlijk ook meer controle. De sensor stuurt elke 5 minuten glucosewaarden door naar je smartphone*. Zo kan je meteen actie nemen op basis van je glucosewaarde, zonder vingerprik** of kalibratie. Naast de accurate glucosewaarde toont de app* via trendpijlen hoe snel en in welke richting die evolueren.

De ultradunne sensor kan tot 10 dagen op de buik of bovenarm gedragen worden en is bijna onzichtbaar is onder kleding. Dankzij de auto-applicator wordt de sensordraad met een druk op de knop pijnloos onder de huid aangebracht. De sensor is ook waterbestendig, je kan er dus perfect mee douchen of zwemmen. Je ontvangt dan even geen waarden, maar wel zodra de bluetoothverbinding hersteld is.

Dexcom ONEWaarschuwingen op maat

Je hoeft dus niet te scannen om je waarden te zien. Wanneer de glucosewaarden buiten jouw vooraf ingestelde waarden valt, kan je zelf een aantal waarschuwingen instellen:

  • Laag alarm (60 – 150 mg/dl)
  • Hoog alarm (100 – 400 mg/dl)
  • Signaalverlies (bluetooth/verbindingsprobleem)
  • Kortstondig sensorprobleem (wanneer de sensor tijdelijk geen waarde kan aflezen)
  • Technische waarschuwingen (bijv. app gestopt, sensor vervangen, en dergelijke)

Nieuw is ook de ‘vertraging eerste waarschuwing’. Het eerste alarm kan je dan tot 4 uur uitstellen. Stel dat je gaat slapen maar je hebt nog een snack gegeten. Je weet dus  dat je waarden nog gaan doorstijgen. Dan is een eerste alarm in principe niet nodig na 30 minuten, maar kan je kiezen om bijvoorbeeld pas na 2 uur verwittigd te worden, mochten je waarden nog steeds te hoog staan.

Eenvoudiger en toegankelijker

De Dexcom ONE evenaart het niveau van nauwkeurigheid 1,2 van de Dexcom G6 en heeft hetzelfde , slanke design. Het verschil zit hem vooral in een beperkt aantal kleine opties die de Dexcom ONE niet heeft. Maar dat maakt hem meteen ook budgetvriendelijker waardoor een breder publiek nu de voordelen kan ervaren van de meest accurate continue glucosemonitoring. Ook voor wie insulinepennen of een pomp gebruikt zonder commercieel loopsysteem is de Dexcom ONE een heel performante oplossing.  

Met zijn metingen zonder vingerprikken of kalibraties biedt de Dexcom ONE uiteraard heel wat voordelen ten opzichte van zijn voorganger, de Dexcom G5. Daarnaast heeft de Dexcom ONE echter geen share/follow functie, ook een verschil met G5. Als de share/follow-functie echter wel belangrijk voor je is, kan je in samenspraak met je arts kiezen voor een pomp met een commercieel loopsysteem in combinatie met de Dexcom G6.  

Individuele follow-up

Heb je je smartphone even niet in de buurt, dan pikt de app* je waarden weer op van zodra die verbinding hersteld is. Wie geen compatibele smartphone* heeft: later dit jaar zal er ook een ontvanger beschikbaar worden voor mensen die alsnog de Dexcom ONE willen gebruiken, ook vergoed door het RIZIV. Nog een voordeel: de Clarity software zit standaard in de app* ingebouwd. Je hoeft dus niet meer apart bij Clarity in te loggen om je rapporten te bekijken. Heel handig voor wie graag een betere regeling wil en de TIR (Time in Range) in de gaten wil houden. Op de app* kan je rapporten bekijken tot 90 dagen terug en toont de grafiek helder hoe vaak je binnen je TIR zat.

“Ik kan zien wat het effect is van alles wat ik eet en ik kan beter kiezen wat ik moet eten en wanneer. Ik weet nu wat de invloed is van sporten en stress!”

Gebruiker over Dexcom ONE

Dexcom ONE wordt vergoed. Gratis in de conventies in België voor iedereen met T1 diabetes en voor mensen met T2 diabetes onder bepaalde voorwaarden. Bespreek dit met je arts en diabetesverpleegkundige.

Dexcom ONE


1 Beck RW, et al. JAMA. 2017;317(4):371-378. 
2 Welsh, JB et al. Diabète Technol Ther. 2019;21(3).
*Voor compatibele smartphones, check www.dexcom.com/compatibility.
** Als uw glucosewaarschuwingen en -metingen van Dexcom ONE niet overeenkomen met de symptomen of verwachtingen, gebruik dan een bloedglucosemeter om beslissingen te nemen over de behandeling van diabetes.

19/09/2022

Elike van Bronkhorst - Marketing manager Benelux Dexcom