Hippo & Friends kalender 2022

« Terug naar het overzicht
kalender 2022

Hippo & Friends kalender 2022

Steeds meer kinderen krijgen te maken met type 1 diabetes, en ook vaker op zeer jonge leeftijd. In België wordt bijna ieder dag bij één kind type 1 diabetes vastgesteld. Deze variant van diabetes is nog niet te genezen noch te voorkomen en vereist een levenslange behandeling met insuline. Nochtans komt er veel meer bij kijken en is het een dagelijks inspanning waarbij voeding en activiteiten voortdurend moeten in acht genomen worden. Een hele opgave dus voor de getroffen kinderen, families maar ook de betrokken scholen, sportclubs, jeugdbewegingen…

Naast meer bewustzijn creëren rond type 1 diabetes, beoogt het Hippo & Friends type 1 diabetesfonds ook de levenskwaliteit van mensen met diabetes te verhogen via allerlei sportieve activiteiten en het wetenschappelijk onderzoek naar deze ziekte te ondersteunen. Met de verkoop van de fotokalender wil het fonds alvast enkele van deze doelstellingen verwezenlijken.

De kalender is te koop via webshop van het Hippo & Friends type 1 diabetesfonds.

Wil je graag meehelpen met de verkoop van deze fotokalenders of het geschenkpapier van Kamagurka, dat enkele fabels en mythes rond type 1 diabetes wil ontkrachten, kan je inschrijven via deze link.

02 11 2021