Hoogtepunten in het jaaroverzicht van Hippo & Friends 2021

« Terug naar het overzicht
Animatievideo

Hoogtepunten in het jaaroverzicht van Hippo & Friends 2021

Bewustzijn creëren rond type 1 diabetes was de leidraad in 2021. We lanceerden net voor WereldDiabetesDag een fondsenwervende animatievideo waarvan we hopen dat jullie die massaal deelden/delen om aandacht voor type 1 diabetes te vragen.

Wie houdt er nu niet van een levensgrote Hippo? Wij konden het niet laten en hebben grote kartonnen Hippo’s laten maken en verdeeld onder de kinderdiabetesconventies in België om type 1 diabetes in de kijker te zetten. We beschouwen Hippo, ons knuffelnijlpaard, immers als de mascotte van type 1 diabetes, maar hij is vooral een steun voor de vele kinderen en jongeren met type 1 diabetes.

Onze sleutelhanger Super-Hippo, de jaarkalender en de knuffels en boekjes die elk kind bij diagnose krijgen, behoren tot het groter geheel van meer awareness rond type 1 diabetes.

De informatieve Facebook Lives waren inspirerend en ook in 2022 blijven we jullie informeren.

Met de fondsen die we ophaalden/ophalen wordt een gedeelte van het wetenschappelijk onderzoek naar type 1 diabetes aan het diabetescentrum van KU Leuven gesteund. Elke dag geven onderzoekers het beste van zichzelf om stukjes van de type 1 diabetes puzzel te ontrafelen.

In 2022 willen we verder bouwen aan meer bewustzijn rond type 1 diabetes. Een ander belangrijke doelstelling, dat omwille van corona werd uitgesteld, is lotgenotencontact. Dit jaar willen we mensen met type 1 diabetes samenbrengen. Noteer alvast zaterdag 10 september 2022 in jullie agenda. We plannen een grootse Hippo & Friends familiedag met een wetenschapsluik in ZOO Planckendael.

Dankzij het succes van de fotokalenders gaan we ook dit jaar opnieuw een unieke jaarkalender ontwikkelen. We geven kinderen met type 1 diabetes de kans om te schitteren en geven type 1 diabetes een gezicht. Meer informatie volgt de komende maanden.

Er staan verschillende projecten in de steigers, hou dus zeker onze sociale media in het oog en blijf deel uitmaken van deze warme community.

Video jaaroverzicht

Steun ons in 2022

20 01 2022