Kunstverkoop Kris Martin t.v.v. het Hippo & Friends type 1 diabetesfonds

« Terug naar het overzicht
kris martin

Kunstverkoop Kris Martin t.v.v. het Hippo & Friends type 1 diabetesfonds

Bio

Kris Martin is een Belgisch conceptueel beeldend kunstenaar die woont en werkt in Mullem. Kris Martin’s praktijk ligt binnen de tradities van de conceptuele kunst en is poëtisch en diep contemplatief. Met zijn zowel monumentale als kleinschalige sculpturen, tekeningen, foto’s, performances en interventies vestigt hij vaak de aandacht op het begrip van de tijd. De voorbije twintig jaar toonde Martin zijn werk vooral in het buitenland. Zijn kunstwerken werden internationaal tentoongesteld in instituten als het Kunstmuseum Bonn (Duitsland), Tate Modern Londen (Engeland), Centre Pompidou Parijs (Frankrijk), Moma P.S.1 New York (Verenigde Staten) om er maar enkele te noemen. In het S.M.A.K. in Gent kon je afgelopen jaar voor het eerst in eigen land kennismaken met zijn sprekende oeuvre.

Life After Death

Kris Martin biedt 15 ‘Life After Death’ certificaten aan t.v.v. het Hippo & Friends type 1 diabetesfonds. Deze actie ligt Kris nauw aan het hart. Hij kent de immense fysieke en mentale impact van type 1 diabetes vanuit familiale kring.

De certificaten zijn een knipoog naar de middeleeuwse praktijk van de aflaat en garanderen de eigenaars een leven na de dood. De kerk schonk mensen vergiffenis voor hun zonden en verzekerde hen hun plekje in de hemel in ruil voor het opzeggen van een bepaald gebed, het verrichten van goede werken of simpelweg voor geld. 

Na de aankoop van het werk schrijft Kris Martin de naam van de koper en de verkoopdatum op het werk en ondertekent hij het. Het certificaat wordt zo een absurde en naïeve 'verzekering'. Het is gedrukt in houten blokletters op een oude drukpers. Het effect is een beetje ongelijkmatig, de grafische vormgeving niet al te verfijnd. Het werk roept onvermijdelijk de vraag op of er een leven na de dood is. Voor Kris Martin is elk certificaat dat hij ondertekent een uitnodiging om over deze vraag na te denken.

Contact

Interesse in deze exclusieve certificaten: tel. 016 34 54 23 of email: info@hippoandfriends.be. Er worden 15 certificaten ter beschikking gesteld telkens aan 1 000 euro per werk.