Ladies Circle Aalst-Affligem zamelde 3.500 euro in voor het Hippo & Friends type 1 diabetesfonds

« Terug naar het overzicht
uitreiking van cheques

Ladies Circle Aalst-Affligem zamelde 3.500 euro in voor het Hippo & Friends type 1 diabetesfonds

De serviceclub zet ieder jaar haar beste beentje voor om plaatselijke goede doelen onder de aandacht te brengen. Dit jaar stond hun werking in het teken van diabetes. “Ik heb zelf sinds mijn veertiende type 1 diabetes", zegt Charlotte Pots. “Als diabetescoach help ik mensen op weg naar een gezonder en gelukkiger leven, mét diabetes. Diabetes is topsport. Het vraagt elke dag opnieuw je volle aandacht. Bovendien is het een onzichtbare ziekte die voor de buitenwereld soms moeilijk te vatten is. Heel wat personen met diabetes voelen zich vaak alleen."

"De geplande inzamelacties maakten plaats voor een coronaproof concept. Met succes, want onze Limoncello-actie werd enorm gesmaakt. We verkochten maar liefst meer dan 400 flesjes, goed voor een winst van 10 000 euro. Ik ben dan ook blij dat we dit jaar 3 projecten rond diabetes konden steunen. Naast het Hippo & Friends type 1 diabetesfonds, werd ook vzw Danded (wil bewustwording creëren voor de combinatie diabetes en eetstoornissen) en vzw Empathie (behandelingen voor mensen met een eetstoornis) als goede doelen uitgekozen. Dat zijn stuk voor stuk hartverwarmende initiatieven die het leven met diabetes een gouden randje geven.”

Het Hippo & Friends type 1 diabetesfonds was heel erg onder de indruk van het enthousiaste onthaal bij de uitreiking van de cheques.Stuk voor stuk geëngageerde dames met veel inzet voor goede doelen. En dat Charlotte Pots dan projecten rond diabetes uitkiest, maakt ons enorm dankbaar voor die mooie cheque!

26 05 2021

 ©HLN; het ganse artikel kan je nalezen via link.