WereldDiabetesDag 2020

« Terug naar het overzicht
vdka

WereldDiabetesDag 2020

Wereld Diabetes Dag wordt elk jaar gevierd op 14 november ter gelegenheid van de verjaardag van Frederick Banting die, samen met Charles Best, aan de basis stond van de ontdekking van insuline in 1922.

Het doel van Wereld Diabetes Dag is aandacht en begrip te vragen voor diabetes, die wereldwijd epidemische vormen aanneemt, onder volwassenen maar ook onder kinderen.

2020 is het jaar van de verpleegkundige! Verpleegkundigen maken 59% van het zorgpersoneel uit. Het is overduidelijk dat dit jaar de ganse zorgsector onder een enorme druk staat en sterk ondergewaardeerd is, dat heeft de coronacrisis echt blootgelegd! Het is dan ook dringend tijd om hieraan iets te veranderen en deze 'stiel' terug in een positief daglicht te zetten.

Het thema van International Diabetes Federation is dan ook 'Nurses make the difference for diabetes'. En die boodschap willen we gans de maand november heel graag uitdragen door de verschillende kinderdiabetesconventies in België in de kijker te zetten. We zijn dan ook heel blij dat de meeste conventies onze oproep positief hebben beantwoord. Ga zeker eens kijken op onze Facebookpagina want daar kan je kennismaken met de verschillende teams! Allemaal toppers!

Het was ook onmiddellijk duidelijk dat deze teams door 'hun' kinderen met diabetes en de ouders enorm worden geapprecieerd en dat zij altijd klaarstaan, dag en nacht. Deze teams zijn uiterst belangrijk om de diabeteszorg mee te ondersteunen en daar waar nodig bijkomende zorg en educatie te verschaffen.

#NursesMakeTheDifferenceForDiabetes

14 11 2020